ŞANLIURFA / BOZOVA - Akören İmam Hatip Ortaokulu

May

Bozova'da düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nda birinci olarak Şanlıurfa il finallerine katılan okulumuz 8. sınıf öğrencilerinden Sevgi Verdi , alanında il birincisi olarak Rize'de düzenlenecek ülke finallerinde Reversi dalında  Şanlıurfa'yı temsil etme hakkı kazandı.Okulumuza bu gururu yaşatan öğrencimize ve ona desteklerini esirgemeyen ailesine teşekkür ediyor , ülke finallerinde başarılar diliyoruz.

Mrt

Liselere Geçiş Sınavı'na hazırlanan 8. sınıf öğrencilerimize motivasyon sağlaması amacıyla sınıf rehber öğretmenleri tarafından ve  diğer değerli öğretmenlerimizin de destekleriyle Bozova Anadolu Lisesi'ne ve Bozova Kütüphanesi'ne gezi düzenlendi.Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz personel , öğrenci ve öğretmenleri arasında futbol turnuvası düzenlendi.Sınıflar arası takımlar oluşturuldu.Takımlar arası eşleşmeler  ve her maç için öğretmenlerimiz arasından hakemler kura ile belirlendi.Kazanan takımlar sırasıyla yarı final ve final maçlarında mücadele etti.Sporda ''dostluk ve sevgi'' mesajları verildi.Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Okulumuz Türkçe öğretmeni sınıflar arası kitap okuma yarışması düzenledi.Öğrencilerimize aynı kitap verilerek gruplara ayrıldı.Belirlenen süre sonunda kitaptan sorular sorularak yarışma yapıldı.Kazanan öğrencilerimize tören eşliğinde Okul Müdürümüz tarafından madalyaları taktim edildi.Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Eyl

İlköğretim Haftası okulumuzda tüm öğrencilerimizin katılımıyla kutlandı. Programımızda günün anlamıyla ilgili konuşmalar yapıldı ,  şiirler okundu, müzikli gösteriler sergilendi. Programımızda görev alan öğrencilerimize ve tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Tarihin akışını değiştiren büyük destanın, 108. yılını büyük bir gurur ve kıvançla kutlarken bu cennet vatanı bizlere emanet eden Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Karışımlar konusunda, Homojen ve Heterojen karışımları ayırt etmek için deneyimizi yapan Fen Bilimleri öğretmenimiz Kıymet KARAKUŞ'a teşekkür ederiz.

Mrt

Jandarma Trafik Ekipleri öğrencilerimize genel trafik kuralları, trafik ışıkları, okul taşıtlarına inip binerken uyulması gereken kurallar ve alınması gereken önlemlerle ilgili eğitim vermiştir. Öğrencilerimize hem trafik ile ilgili kuralları anlatan hem de öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan Jandarma Trafik Ekiplerine teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuzu hem varlıklarıyla güzelleştiren hem de yaptıkları çalışmalarla okulumuzun fiziki ortamını güzelleştiren öğretmenlerimize emekleri için teşekkür ederiz.

Ock

6-A sınıfı öğrencilerinden Sude KIRAT ve Ayser HALİLOĞLU isimli öğrencilerimiz Hacivat ve Karagöz gölge oyununu canlandırdı. Emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenimize teşekkür ederiz.

Ock

6-A sınıfı öğrencilerinin görsel sanatlar dersinde geleneksel Türk sanatlarıından ebru sanatı etkinliği yapılmıştır.

Ara

Tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malının kullanımının öneminin vurgulandığı bu haftada emeği geçen tüm öğretmenlerimize, velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

7 /A sınıfında Kur'an-ı Kerim okumaya geçen öğrencilerimize  'Kuran'a Geçme Belgesi' verildi.

Ara

"Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır." diyerek başladığımız bu yolda tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarız.

Kas

Okulumuz Türkçe öğretmeni Halil Balcı; öğrencilerinde muhakeme yeteneği geliştirme, tartışma kültürü oluşturma, farklı görüşlere saygı gösterme, savunduğunu etkili bir dille ifade etme beceri ve bilgilerinin kazandırılması amacıyla 7/A sınıfında  münazara yarışması düzenlemiştir.  Münazara konusu " Köy hayatı mı daha yaşanılır yoksa şehir hayatı mı daha yaşanır? "Yarışma iki hafta önceden öğrencilere duyurularak üçerli gruplar oluşturulmuştur. Yarışmada Nazım Şeker, Meryem Taş , Yusuf Ercan ,Doğan Verdi ve Halil Balcı jüri üyeliği yapmıştır. Yarışma sonucunda "Köy Hayatını" savunan öğrenciler kazanmıştır. Tüm katılım gösteren öğrencilere ve jüri üyelerine teşekkür ediyoruz.